Dick Mulder 26/02/1962  – 24/07/2022   NED151

Overmand door verdriet, ongeloof en zelfs boosheid namen wij kennis van het veel te vroeg overlijden van Dick Mulder, onze Dick want wat was hij enorm geliefd binnen onze Finn groep.        Zijn persoonlijkheid, enthousiasme, leergierigheid, strijdvaardigheid en vechtlust zullen ons dan ook altijd bijblijven.

Het is alweer enige jaren geleden dat wij Dick wisten over te halen om het zeilen in de Finn op te pakken, naast zijn passie voor prachtige motorjachten had Dick tot die tijd alleen nog ervaring op catamarans en op zee.

Met zijn drukke bestaan kwam dat zeilen op het strand er bijna niet meer van en was het Jollenveld aan de Kaagsociëteit een mogelijke oplossing om binnen een kort tijdsbestek zo lang en veel mogelijk te genieten van deze nieuwe Finn hobby.    

Dick genoot met volle teugen van zijn nieuwe Finn avontuur en ieder vrij moment greep hij aan om zijn 151 vooruit te jagen, spelend met de wind, de golven en zijn Finn maten.   Na afloop gezellig samen aan de bar, waarna hij ook weer snel tijd maakte voor familie of andere verplichtingen. Dick was altijd druk en had altijd een plan.

Zijn zeilprestaties groeiden met de week en binnen No Time wist Dick zich met de besten te meten. Het was alsof hij al jaren in de Finn zeilde.  Niet vreemd als je weet dat hij bijna geen woensdag of zondag miste terwijl het plezier, de strijdlust en leergierigheid zijn vruchten begon af te werpen.  

Het was dan ook niet zo gek dat Dick ons op een zondag in mei nog allemaal zijn spiegel liet zien en als winnaar van de dag uit de bus kwam, …daarna werd het stil…

Een stilte die ons verbaasde en zorgen baarde, we wisten immers wat Dick al eerder had doorstaan en niet op komen dagen zonder bericht was niets voor onze zeilmaat.   

De dagen rond Pinksteren brachten duidelijkheid, maar niet de berichten die wij wilden horen. Dick was weer hard getroffen door die vreselijke ziekte en dit keer was er geen weg terug. Deze eigen woorden van Dick sloegen in als een bom en wij waren de weken nadien vervult met angst, medeleven, boosheid en verwarring.

Het kan toch niet zo zijn dat zo’n jonge, levenslustige, hardwerkende en zorgzame man ons ging verlaten? De werkelijkheid is echter hard en moeten we nu helaas meemaken en ondergaan.

Dick is niet meer, maar zal altijd blijven voortleven in onze zeilersharten en als één van de mooiste Finn- maten van de Kaag.

Dick we houden van je, rust in vrede.

De Kaag Finn zeilers.

 

 

In verband met het overlijden van onze Finn vriend Dick Mulder  zullen wij hem als volgt eren:

  • a.s. woensdag 27 juli en zondag 31 juli zal er met zwarte rouwlintjes worden gevaren.   
  • Er zal in de Kaagsociëteit een plek  worden ingericht voorzien van foto’s en een condoleance boekje waar zeilvrienden iets in kunnen schrijven,  dat later aan de familie zal worden overhandigd.
  • Op woensdagavond zal er na het zeilen een kort woordje worden gehouden gevolgd door een minuut stilte met aansluitend een toast op Dick.

 

Het In Memoriam van Mulder Shipyard vind u hier:  https://www.muldershipyard.nl/blog/2022/07/26/in-memoriam-dick-mulder/