Laden Evenementen

Feb/2021:    Evenement is afgelast i.v.m. vergunning

Win jij de eerste korte baan wedstrijden op de Kaag?

Hopelijk kunnen we op 27 en 28 maart de eerste korte baan wedstrijden voor de Finnen organiseren op de Kaag. Ben je erbij? Een mooie training voor het WK masters eind mei. “KWV De Kaag”organiseert dit evenement op het water, onder auspiciën van Finn Club Holland en het sociale walprogramma valt onder verantwoording van Finn Kaagzeilers.

Route, parkeren,
De wedstrijden vinden plaats op de Kaag vanaf de Kaagsociëteit. Parkeren auto’s en trainers op parkeerterrein van Van Schie (einde Zijldijk Warmond).
De Finnen kunnen op een trolley op het nieuwe jollenveld bij de Kaagsociëteit staan. Er staan Finnzeilers op het parkeerterrein om je trolley over te zetten (op een RIB), en je Finn even naar de overkant te slepen. Parkeergeld bedraagt 3,50 per dag per auto, dit geldt ook voor trailers. De pont kost € 0,80 per persoon per overtocht. De routebeschrijving vindt u via de link: Hoe bereik ik de Kaagsociëteit? Voor navigatie: Zijldijk 11, Warmond. Let op: dit is aan de Leiderdorpse kant van de Kaag.

De wedstrijden:
We streven naar 6-8 starts per dag.. Een wedstrijd zal ongeveer 25 minuten bedragen.      De Lasermasters hebben 27/28 maart ook hun evenement. Peter Peet is vanuit de Finn Kaag Masters contactpersoon met het comité.  Om beide klassen te kunnen faciliteren zal worden gevaren op een baan met inner en outer loop en afhankelijk van weersomstandigheden een of twee kruisrakken. Verdere details, notice of race en sailing instructions zullen worden gepubliceerd op de website van KWV de Kaag.

Inschrijven:  Inschrijven doe je bij Finn Club Holland.  De inschrijfkosten bedragen: € 50

 

De zaterdagavond: Op dit moment is onzeker of het evenement doorgang kan vinden. We houden rekening met: niet doorgaan, een beperkte variant, waarin alleen gezeild wordt, of een variant met een gezellige avond, waarin we (incl. 1.5m) worden ontvangen in de Sociëteit door Koen en zijn ploeg.  Zij staan borg voor lekker eten en drinken in de verbouwde Kaagsociëteit. Om de komst van de Finnen te vieren biedt het bestuur van KWV de Kaag tijdens het happy hour, gratis bier  (goed geregeld Max! :-).      Graag bij opgave ook aankruisen of je mee dineert (met je partner?) aan de Finnen tafel. De Finn Kaag Masters bieden met elkaar een fust bier aan. Leo coördineert als feestexpert een top avond voor ons. Kortom als de sterren gunstig staan, zijn alle ingrediënten voor een goede eerste versie van de Korte Baan Wedstrijden zijn aanwezig. Volg nadere berichtgeving op de site van FCH/FB pagina van de KaagFinnen.

Overnachten:
Er zijn diverse hotels en B&B’s in de directe omgeving van de Kaag.    Campers kunnen bij Van Schie Watersport staan.

We kijken uit naar een spannende seizoenopening, een gezellige avond en hopelijk de start van een nieuwe traditie.
Tot de 27, maart?!

Max Blom, Peter Peet, Ted Duyvestijn, Leo Hartman, Wout v/d Meer  en Peter van der Vliet
Mede namens de andere Kaag Finn zeilers.

Ten slotte, maar uiterst belangrijk:     De deelnemers wordt ten zeerste geadviseerd zich op de wal te houden aan de regels die de uitbater van de Kaagsociëteit heeft gesteld in het kader van de Coronamaatregelen die de overheid en het RIVM hebben. opgesteld

Volledige info: https://kaagzeilers.nl/event/kortebaan/

Volg nadere berichtgeving op de site van FCH en Kaagzeilers.nl

 

Link naar de uitnodiging:    finn korte baan lr

 

Ga naar de bovenkant