Succes heeft vele eigenaren! Van 3 naar 38 Finnen in anderhalf jaar tijd, en groeiend…

Afgelopen zondag is op een bijzondere manier, een bijzonder seizoen van de Kaag Finnen afgesloten.  Door de omstandigheden was de Kaagsocieteit dicht en is het samenzijn met partners gecancelled.

Na de eerste winterwedstrijden van het seizoen hebben we met de aanwezige Finnzeilers de prijsuitreiking  gedaan, en de aandenkens aan een bijzonder seizoen, in alle opzichten, uitgedeeld.

Wat een stormachtige groei heeft de Finnenclub afgelopen periode doorgemaakt.   Deze wonderbaarlijke groei werd vooral mogelijk doordat velen hun spontane bijdrage leverden.

Leuk om namen te noemen. In willekeurige volgorde. Bedankt:

 • Huub, voor het spontaan oppakken van de uitslagen, en de mooie overzichten.
 • Robert, voor het prachtige website, een heus You-tube kanaal en de schitterende foto’s en filmpjes.
 • Patricia en Wim, ook bedankt voor de vaak schitterende foto’s, jullie voegen een extra dimensie toe aan het Finnzeilen.
 • Max, als linking pin met het bestuur en drijvende kracht achter het jollenveld heb je voor een belangrijke doorbraak gezorgd.
 • Boer Van Schie, voor het ter beschikking stellen van een stuk weiland.
 • PeterP, voor het inbrengen en delen van je kennis en ervaring op topniveau, en leggen van verbindingen.
 • Nicholas, voor het regelmatig er zijn en deelnemen, met het inbrengen van je tomeloze enthousiasme, en inbrengen van je professionele kennis op een Jip en Janneke manier, die aansluit bij ons niveau.
 • Joost/Gerko: door ons te voorzien van goede materialen en bijbehorende zorg. Klasse!
 • Gerko/Mels/Koen; bedankt voor jullie sponsorbijdragen. Erg leuk om jullie steun te ervaren voor wat de Kaag Finnen losmaken.
 • Jij Finn Kaagzeiler als enthousiasteling die afgelopen periode een Finn gekocht heeft op de Kaag. Puur omdat je erbij wil zijn.
 • Leo, als medegrondlegger en continue stimulator voor de Kaag Summer Challenge, de dreamteamcomité’s op zondagmiddag en het ter beschikking stellen van je Rib.
 • Ted, Koos en Leo als grondleggers en volhouders van het eerste uur.
 • Philip, die een tijdje terug belangstellend informeerde of we al een prijs hadden voor de wedstrijdjes, en vervolgens aanbood er een te maken.  Philip, je prijs werd al omschreven als Iconisch, en zal een sieraad zijn in de prijzenkast in de Societeit.
 • Al die mensen die afgelopen seizoen boeien gelegd hebben, ons gestart hebben, of in de rescueboot benauwde ogenblikken met ons opgelost hebben.

Iedereen heel hartelijk bedankt. Nu tijd voor de wintertraining om helemaal superfit aan komend seizoen te beginnen, en lekker na te genieten, Op naar de 50 Finnen op de Kaag!

We verheugen ons nu al op nieuwe hoogtepunten in 2021.   Hopelijk kan het WK masters in Medemblik dan wel doorgaan.  We hopen daar met een grote Kaag Finnen ploeg deel te nemen.

Peter& Ted

Van de Redactie:   Dit stuk is geschreven door Peter van der Vliet, maar ja jezelf complimenten geven doe je natuurlijk niet, maar mede bestuursleden wel en dit gaf hij aan over zijn partner in crime:    Ted voor je niet aflatende energie om mensen te enthousiasmeren. Om te verbinden. Om een positieve sfeer neer te zetten. En je verleidingsvermogen om mensen in te laten stappen in je Finn om “t eens te proberen…” Want je weet: eenmaal in een Finn gezeten, ga je voor de bijl. Dus als je nog geen Finn zeilt op de Kaag, kijk uit voor zo’n suggestie van Ted.     Ted gaf aan over Peter:  Ja ik heb wel het een en ander gedaan, maar Peter ….. Man niet normaal wat hij een energie erin stopt, met Facebook, qua organisatie enz. enz. :  telkens maar weer met iedereen in overleg te treden en erbij te trekken, de onderlinge wedstrijden etc. etc.    Super Gozer die Peter !!!

De heren zijn dus aardig aan elkaar gewaagd en de Kaagzeilers zijn ontzettend dankbaar voor het feit dat deze Toppers de kar trekken!