Jaarprijzen Kaag Finnclub 2021

Jaarprijzen Kaag Finnclub 2021

14 november 2021 was de dag van de slotbijeenkomst van de Kaag Finnzeilers.  Na de twee potjes zeilen voor de Winterserie waren 34 van de inmiddels 42 Finnzeilers aanwezig in de Hoolwerffzaal van de Kaagsociëteit.

Voor deze bijeenkomst, met een beperkt ‘Covid Lock Down Regiem’ (om 20.00 u moesten we allemaal ophoepelen en binnen alleen zittend aan een tafel)  was een feestcommissie onder leiding van Peter van der Vliet en Ted Duyvestijn gevormd.   Robert Kampscheur voor het beeldmateriaal, Philip de KG voor de prijzen en Jan Pieter Prins voor de extra vrolijke noot.

Na enig vocht en bitterballen was het tijd voor de serieuze zaken. Peter, onze maat die achter de schermen samen met Ted aan het roer staat van dit enthousiaste clubje,  stond stil bij een fantastisch seizoen dat ondanks de ups en downs van Covid diverse hoogtepunten kende. Zoals:

  • De wekelijkse opkomst van een flink aantal Finnzeilers op zondagen en woensdagen
  • Tobias en Kit die meededen op de Grevelingen en in een sterk internationaal veld goed scoorden
  • Peter Peet die de Randmeercup won in Harderwijk
  • Peter Peet die Nederlands kampioen werd in Muiden
  • Totaal 10 maten die meededen aan het ONK met een veld van 61 Finnen
  • Peter Peet die tijdens het WK in Spanje 2e Grand Master werd en overall 5e
  • Een forse delegatie Kaagfinnen tijdens de Boerenkoolcup op winderig Loosdrecht
  • Joost Houweling die in Warmond nieuwe Finnen bouwt
  • Max Blom die als voorzitter van KWV De Kaag nieuwe ruimte creëert om nog meer Finnen op het Jollenveld bij de Soos te stallen of tijdelijk te parkeren
  • De vraag van Finn Club Holland om in 2022 een nationaal evenement op De Kaag te organiseren.

Daarna was het tijd voor de prijzen. Omdat Tobias ter Haer in de prijzen viel maar door werkzaamheden verhinderd was, lukte het Peter om Tobias met ‘beeldbellen’ in de bijeenkomst te krijgen. Aldus werd hem de ‘Talent Prijs 2021’ overhandigd. Om door te stoten naar de top had Tobias gelukkig ook nog op het eind van het seizoen een betere Finn gekocht. Dat gaat dus wat worden in 2022.

Applaus voor Tobias.

Dick Mulder ontving de ‘Runner Up‘ prijs 2021 voor zijn stijgende lijn tijdens het seizoen en zijn score tijdens het ONK als 2e Kager na Peter Peet. We zagen de 151 steeds vaker in de voorste gelederen. Applaus voor Dick.

De ‘Kaagwaterprijzen’ gingen naar de zeilers die tenminste 2x waren omgeslagen, met Walter Kamsteeg als topscorer.

De Jaarprijs 2021, de Finn-sculptuur die Philip in 2020 had gemaakt en geschonken aan de club, geïnspireerd op een veld Finnen dat vóór de wind op je af komt, was voor Peter Peet. Tijdens de trainingspotjes was hij bijna niet te verslaan en zijn eerste prijs in Harderwijk en zijn Nationaal Kampioenschap maakten de keuze makkelijk.

Omdat Peter een grote voorkeur heeft voor badslippers had JP Prins nog een extra surprise voor hem. Een set oversized ‘lullo slippers’. Niet dat die titel op P.P. van toepassing is, maar omdat ze zo leuk zijn kon JP ze niet laten liggen ergens in Singapore. Luid applaus voor Peter en JP.

Na een paar hilarische standjes van P.P. op deze nieuwe sepato’s was het woord aan Max.   Naast zijn woorden van trots op de Finn Club Kaag als Finnzeiler en als voorzitter van De Kaag, onthulde hij enkele plannen die op de ALV besproken gingen worden. Zoals de deal met Rino van Schie om het jollenveld uit te breiden. Applaus voor Max.

De prijsuitreiking eindigde met een door MATES gesponsorde pet met voor iedereen het eigen zeilnummer geborduurd op de pet. Kortom: allemaal winnaar! Applaus voor Mates.

Het was inmiddels duidelijk dat alle zeilers reeds met verlangen uitkijken naar het begin van seizoen 2022. Maar met nog groter verlangen werd uitgekeken naar de biefstukken van Coen in de Koepelzaal en beelden van de Formule 1 race in Brazilië.

Applaus voor Coen, Paul en de kok.

2021 was niet alleen het jaar van Max Verstappen. Ook onze Finnvlag staat stevig in de grond. Applaus voor alle FinnClub Kaag Zeilers!

Philip de KG Finn (Legend) NED 1013