Peter Peet (NED 148) Nederlands Kampioen Finn 2021

Finn routinier Peter Peet is met Ted Duivesteyn en Peter van der Vliet één van de voortrekkers van de in 2020 gestarte Finn Club Kaag.    Mede ervaren Finn zeilers als Leo Hartman en Joost Houweling is de groep van Finn zeilers tijdens de Corona-periode op De Kaag uitgegroeid tot een vloot van meer dan 40 Finnzeilers.

Dankzij de uitstekende faciliteiten op het ‘jollenveld’ achter de Kaag Sociëteit en een actieve APP-groep (met veel humor) is er in de afgelopen zomers flink getraind op woensdagavonden en op zondagmiddagen. Vrijwel altijd 15 – 20 boten op het water. Het gaf tien van de Kaag Finn Club zeilers voldoende vertrouwen mee te gaan doen aan het ONK Finn (tevens de Finn Masters) op 18 en 19 september bij de KNZ&RV in Muiden.    

Totaal 61 Finn-zeilers in allerlei leeftijdscategorieën hadden zich ingeschreven.  Door ‘watervrees’ voor mogelijk veranderende Corona-maatregelen waren er geen buitenlanders. De helft van de deelnemers was de harde kern van Loosdrecht. Al jaren een fanate Finn club daar. Andere deelnemers kwamen van het Randmeer, Sneekermeer en Haringvliet. Team Kaag wist in welke superieure vorm ‘our man’ Peter Peet stak. Zeker na het winnen van het nationale kampioenschap in de Regenbogen een week vóór het ONK Finn.

De setting in Muiden was ideaal. Ruimte volop voor de boten op de Noordkop en bij de helling. Plus ‘Muiden Beach’ voor tewaterlating via het strandje.

Het kampioenschap begon met een relaxte start. Alle tijd om op te tuigen en de spanning op het tuig goed te zetten voor zeer licht weer tijdens de twee uur uitstel wegens gebrek aan wind. Daarna drie potten met erg licht weer. Na deze potten was Peter Peet leider van het klassement vóór de Loosdrechters Eric Bakker (NED 703) en Bas de Waal (NED 29).

De tweede dag van het kampioenschap bood ‘Middellandse Zee condities’ in Muiden met stralend blauwe lucht, een lopende oostenwind van 8 – 11 knopen en een beginnende IJsselmeer ‘chop’. Voor menig plassenzeiler een nieuwe ervaring.    Voorin het veld werd op dag 2 na pot 4 en 5 duidelijk dat Peter Peet (score 1 en 2) weinig meer te vrezen had van NED 703 in de laatste pot. Eric Bakker had een matige start en door twee strafrondjes onderweg kwam de podiumplek van de 703 zelfs in gevaar. De NED 29 was nu nog de man die moest worden verslagen. Met een bekeken 3e plaats in de laatste wedstrijd werd Peter Peet – mede tot vreugde van de aanwezige Kaag Finn zeilers – de nieuwe nationaal kampioen.

Ook belangstelling om Finn te komen zeilen?     Stuur een mailtje naar info@kaagzeilers.nl

De Internationale Finn klasse kent de volgende leeftijdscategorieën

  • Senior   Tot 40  jaar
  • Master  40 – 50 jaar
  • Grand Master 50 – 60 jaar
  • Grand Grand Master 60 – 70 jaar
  • Legend 70 – 80 jaar
  • Grand Legend 80 +   

Philip de KG
Finn (Legend) NED 1013